Aanbod
Mozaïk levert ambulante, specialistische GGZ-behandeling in de tweede lijn en ambulante forensische zorg. Hiervoor is een geldige verwijzing noodzakelijk. (Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering is van toepassing.)
Ook verricht Mozaïk zorgtaken in opdracht van gemeenten, andere zorginstellingen of maatschappelijke organisaties. Sinds 2015 is Mozaïk onderdeel van Pameijer. Bekijk het complete overzicht van ons productenaanbod.
De voornaamste inclusiecriteria van Mozaïk zijn:
· (ernstige) psychiatrische stoornissen
· (zware) maatschappelijke problematiek
· legaal verblijf van de patiënt in Nederland
Indien er sprake is van een delirium, dementie of een eetstoornis als primaire diagnose, kunnen wij geen behandeling bieden. Heeft de patiënt geen ziektekostenverzekering, dan spant Mozaïk zich in om de patiënt daaraan te helpen. Voor meer informatie zie ook de zorgpaden van Mozaïk.
Wachttijden
Hieronder vind je het overzicht van onze wachttijden.
Laatste actualisatie: 1 november 2024
Rotterdam
Aanmeldingswachttijd: 31 weken
Behandelingswachttijd: 0 weken
Bergen op Zoom
Aanmeldingswachttijd: 20 weken
Behandelingswachttijd: 3 weken
Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Wilt u weten of uw behandeling bij ons wordt vergoed? Neem dan contact op met ons of uw zorgverzekeraar. Als de wachttijd te lang is, kunt u ook uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u helpen om binnen 4 weken na het eerste contact een intakegesprek te plannen en binnen 10 weken na de intake de behandeling te starten. Deze wachttijden zijn de zogenoemde Treeknormen, afgesproken door zorgaanbieders en zorgverzekeraars.
Kosten
Bent u 18 jaar of ouder? Dan wordt de zorg meestal vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw).
U betaalt het verplichte eigen risico, dat voor 2024 is vastgesteld op €385,-. Als u voor een hoger eigen risico heeft gekozen, betaalt u dat bedrag.
Ontvangt u zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan brengt het Centraal Administratiekantoor (CAK) een eigen bijdrage in rekening. Voor meer informatie kunt u terecht bij het CAK.
Bent u of uw kind jonger dan 18 jaar? Dan wordt de zorg door de gemeente betaald vanuit de Jeugdwet. Hier geldt geen eigen risico.
Wanneer u bent doorverwezen door een erkende verwijzer en er is sprake van een justitiële titel, wordt de zorg vergoed vanuit de forensische zorg, betaald door het Ministerie van Justitie.
Zorgprestatiemodel
Sinds 2022 werken we met het zorgprestatiemodel voor de bekostiging van geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Dit model bepaalt de kosten van de zorg en hoe uw zorgverlener deze in rekening brengt. U betaalt per zorgprestatie, zoals een gesprek met een zorgverlener. De vergoeding van de zorgverzekeraar hangt af van verschillende factoren, zoals de duur en het type behandeling.
De zorg verandert niet, maar u kunt de rekening eenvoudiger controleren, bijvoorbeeld door te zien wie u heeft gesproken en hoeveel tijd hiervoor in rekening is gebracht. Heeft u vragen over de kosten of het zorgprestatiemodel? Neem contact op met ons, uw zorgverzekeraar, of kijk op de website van het zorgprestatiemodel.